Vilken dag!

Hej igen!

Igår var den stora dagen, KY Galan. Det var en helt otroligt bra stämning bland oss som jobbade, och hos besökare. Det var en fröjd att jobba. För min del kändes det extra roligt då vi fick besök av TV, radio och de lokala tidningarna i staden, eftersom jag hade hand om presskontakterna.

Vi var igång tidigt igår morse med att göra iordning Stadshuset för KY Mässan. Det var jättefint väder, vilket gav en extra kick. Vi dekorerade Stadshustrappan med vepor och guldiga ballonger. Ingen skulle missa vad som försegick på Stadshuset! Mässan började Kl 11.00 och blev välbesökt av skolelever och allmänheten. Kl 13.00 var det en paneldiskussion med viktiga personer för KY utbildningarnas framtid. Det diskuterades mycket om KY och dess status och hur den skulle kunna förbättras.
Jag var där och antecknade så skrivkrampen nästan kom smygandes, då vi idag skall få iväg ett pressutskick. Besök gärna KY Galans hemsida för mer info om deltagarna i panelen: www.kygalan.se

På Culturum var det minst lika stor aktivitet som på Stadshuset. Där förbereddes nämligen kvällens gala. Orkestern repeterade tillsammans med artisterna och allt flöt på som det skulle.

Igår var både KYM 07 och KYM 08 på plats, vi var ett stort crew; värdar och värdinnor, scenpersonal, dekoratörer, artistvärdar mm. Jag fick den stora äran att vara på plats i salongen när galan genomfördes! Det kändes fantastiskt måste jag säga. Allt var så professionellt gjort och Pekka Heino var en lysande konferencier. Publiken älskade Brolle och Sanna Nielsen och de vinnare som tog emot priser under galan var jättenöjda. Jag satt bara och njöt och tänkte på hur otroligt det är att få vara med och göra ett så stort evenemang som detta var. (Här kan vi snacka om en stark koppling till verkligheten och arbetslivet!) Projektledaren, Lars Redin, Redin Amusement AB, har gjort ett helt makalöst jobb tillsammans med projektledarna ifrån min klass KYM 07, Anna Berglund, Dan Karlström och Viktoria Eriksson.

Jag vill passa på att tacka alla, besökare, utställare, klasskamrater, lärare- ja alla som på något sätt var delaktiga igår! Det var en viktig dag för KY och för KY Musik & Eventarrangörskap. Vi hoppas på en fortsättning för KY Galan nästa år....!

//Karin

2 dagar kvar till KY Galan!

Hej!

Pennan har nu lämnats över till mig. Karin heter jag och arbetar med att få pressen intresserade av att komma till KY Galan.
Det är en utmaning vill jag lova! Eftersom de sällan bestämmer flera dagar i förväg vad de skall skriva om eller var de åker någonstans så gäller det att vara framåt så här nära evenemanget som vi är. Det är riktigt kul och snabba puckar.

Hela klassen arbetar koncentrerat i sina grupper. Det är en positiv stämning och alla är taggade inför torsdag. Imorgon kommer vi att arbeta med att göra dekor och förbereda utställningen på Stadshuset. Det är verkligen påtagligt hur nära vi är genomförandet och nu gäller det bara att ge järnet! Ni som har vägarna förbi Nyköping på torsdag är varmt välkomna att besöka både mässan och galan. Mer info finns på www.kygalan.se.

//Karin

Viljestyrka

Efter mitt förra inlägg så hade jag tänkt att jag skulle vara lite gladare och snällare denna gångJ Självklart så menar jag inte att man kommer förvandlas till zoombies så fort man börjar på vår utbildning (bara under vissa perioderJ) Visst kan det vara jobbigt och tufft ibland men belöningen på andra sidan, efter att man gjort en uppgift eller genomfört ett projekt, gör att det är så värt alla timmar, sömnlösa nätter och svett man lagt ner. Som Churchill sa:


"Jag hatar att skriva,  men älskar att ha skrivit"

 

Ibland när man är mitt inne i ett jobb eller projekt så kan det vara rent utsagt skit men när man klarat av det så känns det som att man är i sjunde himlen och det finns inget som man inte klarar av. Jag kan bara ta exemplet då jag jobbade på Peace and Love i somras. Jag jobbade under artistservice med transporten av alla artister. Alltså att fixa bilar och chaufförer som skulle skjusta artisterna till och från festivalen samt runt på själva festivalområdet. Jag kom dit i tron om att jag skulle vara assistent åt han som hade ansvaret för transporten. Nu blev det så olycklig att han själv hade ett annat jobb där det blev kris så han kom inte därifrån förrän veckan då festivalen började. Det innebar att jag kastades in en hög av arbete bara en vecka innan festivalen. Jag jobbade från klockan 7 på morgonen till ca 11 på kvällarna. Jag skojar inte, det var så hårt och jag var ju, som ni kanske förstår, inte alltid så himla pigg de dagarna. Sen kom festivalen och då blev allt värre. Jag sov max 2 timmar per dag. Jag skriver dag och inte kväll för till slut hade jag vänt på dygnen så mycket att jag inte visste vilken tid på dygnet det var. Och så var det för de flesta som hade något ansvar under festivalen. Man sov minimalt och jobbade maximalt. Kroppen strejkade men man fortsatte ändå på en vilja. På en festival måste allt rulla på och då funkar det inte att man slappar och slarvar med sitt jobb. Festivalen slutade sen efter vad som verkade ha varit de längsta 5-6 dygnen i mitt liv. Jag var dödstrött men sååååå lycklig. Jag kände att om jag hade klarat av det här så fanns det inget jag inte skulle kunna göra. Jag älskade känslan av stolthet över mig själv och vad jag presterat. Underbart!


Så hur ska man sammanfatta det här? Kanske att det inte finns något bättre än att jobba i denna bransch och jag hoppas att fler har eller kommer att inse det. Jag har i alla fall hittat rätt.


/Linnea


Nytt år, ny gala

Förra året fick jag möjligheten att medverka på en gala vid namn Kul Regn, ett skarpt projekt från en av utbildningens studenter.
Den gången var jag scenchef. Det var väldigt spännande att arbeta med ett annat format än klubbkvällar och festivaler, som jag tidigare gjort.

Nu är det lite mer än en vecka kvar till KY-Galan, som arrangeras av oss på KY Musik & Event. Jag är Produktionsassistent och ser tillsammans med Produktionsansvarige till att all behövlig teknik finns på plats och fyller sin funktion. Att ha jobbat på en gala tidigare gör det lättare att förstå vårt behov och slutligen hur dagen kommer att se ut. Erfarenheten ger en viss trygghet. Men jag har redan lärt mig massor av nya lärdomar om att jobba i stora projekt och att arbeta med en gala.
Till det tillkommer en mässa som ska hållas på dagen i stadshuset för KY-anordnare. Att genomföra en mässa är något för mig helt nytt. Det ser jag väldigt mycket fram emot att kunna genomföra på ett bra sätt och kunna lägga till det på mitt cv.

En vecka kvar, det är nu det roliga börjar. Tur att det är så många duktiga människor från utbildningen med i projektet. Vi kommer fixa det här!

/Ädel

Låt oss prata allvar

Nu vill jag främst rikta mig till dem som har tankar på att söka hit. Att gå denna utbildning är tufft. Jag hoppas att ni förstått det. KY Musik & Eventarrangörskap innebär att man ibland kan slappna av men att vissa perioder är stentuffa med högt tempo och tusen uppgifter samtidigt som inte nödvändigtvis behöver handla om samma ämne/projekt utan man måste jonglera alla saker man ska göra. Om du inte tror att du pallar det så kanske inte du är rätt person för just den här utbildningen. Vissa i min klass har det ganska bra just nu och kan ta det lugnt medans andra har total korvstoppning och håller på att jobba ihjäl sig. Jag har bara lite halvt korvstoppning. Jag är marknadsförings/kommunikations assistent åt Viktoria för KY Galan så det är en stor sak. Samtidigt har jag redan nu börjat hjälpa till och gå på möten på min nya LIA-plats som är Flimmer i Norrköping som mellan 10-19 oktober genomför Flimmers Filmfestival. Dessa två saker tar upp majoriteten av min tid men utöver detta måste jag ju vara på plats i skolan och göra alla de uppgifter som vi får på lektionerna. Man blir ganska snabbt van vid att inte ha så mycket tid för sig själv. Klarar du av det?


/Linnea


Röra runt i grytan

Nu börjar det hetta till i grytan. Kunskapens Hus formligen kokar med folk som springer runt kors och tvärs med projekt i tankarna. Nästa torsdag, 25 september, smäller det t.ex. för då är det dags för KY Galan 2008. Den första galan i dess like skapad för KY-utbildningar av en KY-utbildning. Ja ni gissar rätt nämligen ossJ Man börjar nu ser hur de tre projektledarna Anna, Dan och Viktoria börjar se lite nervösa och stressade ut. Men det är normalt i såna här situationer. Man ska vara lite nervösa inför varje event. Det kommer gå prima i slutet i alla fall.


Bara en vecka efter KY Galan är det dags för en smäll igen. Då är det dags för Mittwoch. Den 3 september hade min klass hand om vårt sista Mittwoch och i sann OS anda lämnade vi nu över facklan till nya klassen, KYM08, och ser vad de kan ådstakomma. Till sin hjälp har de klippan Andreas från KYM07 som fortsätter att vara projektledare ett tag till.


Nu är hösten här

Nu märkts det att studierna är igång. Med ett genomfört MITTWOCH och den kommande KY Galan den 25 september är det full rulle för oss. Sen har även retoriken börjat. Ett ämne som skrämmer mig positivt, vilket nog för er kan låta märkligt men som är helt logiskt. Efter att ha talat inför en kamera, och fått se mig själv, vet jag nu hur jag ser ut när jag redovisar inför en grupp. Redan efter en andra redovisningen känner jag mig säkrare.
Idag blev vi introducerade i A&R caset där vi ska hitta en osignad artist/band och sedan presentera den/dem.
Andra året håller samma höga nivå som första!

//Cornelia L.C

RSS 2.0