Dagens bild: Brandövning


Student Carl Staaff tittar ut över folksamlingen på torget.

Mitt under dagens föreläsning med Mikael Vilkas ljöd brandlarmet. Alla samlade snabbt ihop sin tillhörigheter och begav sig ut på torget. Som tur var det bara en övning och Mikael kunde snabbt återgå till sitt spännande föredrag.

Rockbjörn och Chris Brown trots förkylning

Började förra veckan med att bli riktigt förkyld, snorade mig igenom några tunga dagar och försökte överleva de skoldagar vi hade. På torsdag kväll var det då äntligen dags för en fin tradition, Rockbjörnen... Som i år äntligen hölls på Cirkus igen (Hovet förra året var ingen höjdare).

Trots förkylning blev det alltså gala, fina priser delades ut och mycket öl hälldes in. Så mycket öl så att jag helt glömde bort min förkylning. Vi dansade hela natten lång och träffade många fina bekanta. Jag måste säga att utan Björnfest i januari så vet man nästan att året kommer att bli skit. Rockbjörnen är ju tusen gånger mysigare än grammisgalan, hela stämningen är bara fantastiskt mysig och avslappnad.

Dagen efter jobbade jag på Hovet, var meningen från början att jag skulle ha jobbat från kl 08 på morgonen och byggt men sjukt nog hade min boss läst på facebook av alla ställen att jag var förkyld så han tyckte att jag fick vila och bara ta utpack på kvällen istället. Nu var jag inte bara förkyld utan oxå helt sjuukt bakis så att det passade mig perfekt. När jag kom till hovet kl 22 så hade jag i alla fall lyckats bli lite piggare, så det var bara att sätta igång.. ner med hela skiten! Jag känner mig alltid lika snygg i min vita hjälm :P
Vi var klara runt kl 02.

stooor produktion!

måste vart en jädra show, med skorstenar och videoskärmar...

hjälm-mongos!

riktiga kvinnor bär hjälm! Här är jag och Yohanna i våra fina hjälmar när vi byggde grammisgalan

Toodeloo från Michaela

Dagens bild: Diskussion


Det har varit en vecka med mycket eget arbete. Studenterna i KYM07 jobbar på för fullt med examensarbete, projektledning och entreprenörskap. Det sistnämnda står för övrigt på schemat för dagen. På bilden ser vi student Jakobsson ingripen i en djup diskussion med entreprenörskapslärare Anders Eriksson och utbildningsledare Lars Persson. Det kan handla om entreprenörskap eller kanske den gångna helgens P3-Guldgala, med tillhörande branschträff "Artister 2009".

Tidig LIA

Tänkte göra ett litet inlägg mellan Andreas och Carls härliga bildbloggande och skriva lite om min (och Annas) tidiga LIA.
Vi gör nämligen vår sista LIA på Melodifestivalen. :)
Vi sitter med i innehållsgruppen och har som största uppgift att researcha inför artistpresentationerna. Det är en del ringande och mailande med artister, skivbolag och managers. Man får inte ha telefonskräck! Vi gör en del annat också men det är den här delen som är vår huvudsyssla och vårt ansvar.

Hela redaktionen är en härlig stor grupp med männsikor: Pressavd, tävlingsfolket, innehållsgruppen, kordinatorn, ljud och ljus, scenografi, melodifestivalen.se gruppen, ja det är en del folk som jobbar med detta stora event.

Vi ska också få följa med på turnen! Jag är super lycklig, det ska bli helt fantastiskt kul! Och igår fick vi tågbiljetterna till Göteborg, då blev det hela verklighet.

Det blev inte så långt inlägg men nu ska jag springa iväg på ett ärende och sen äta lunch.
Ha det toppen så länge, så kanske jag eller Anna flikar in ett inlägg under turnen (om vi hinner) :)

/
Jenny

Dagens bild: PERT


Projektledning med Lillemor igen, idag pratar vi blandannat om PERT. Ett bra och enkelt hjälpmedel när man arbetar med projekt.

Här arbetar Carl hårt med sitt PERT, för sitt examensarbete.

Citat Emma Andersson: "PERT är käckt".

Dagens bild: Nygammalt café


Under långa, roliga, krävande, fullmatade och kreativa lektioner behövs det ibland kaffe. Cafeét på Kunskapens Hus har nu fått en finfin ansiktslyftning. På bilden ser vi Carl Staaff ladda upp inför andra halvan av marknadsföringslektionen.

Dagens bild: Projektledning


På skolveckans sista dag var det dags för ett kärt återseende: Lillemor Engholm! Hon är undervisningsansvarig för en av de viktigaste kurserna under utbildningen, nämligen Projektledning.  Vi har inte fått njuta av hennes kunskaper sedan mars 2008 så idag var det dags att friska upp minnet ordenligt!  Nedan ser vi broder Jakobsson brottas med ett illvilligt projektförslag och de 8 medföljande frågorna!






Med vänliga hälsningar

Carl och Andreas

Dagens bild: Marknadsföring


Då var sista terminen igång på riktigt, marknadsföring med Kicki Wallmo. Efter en kort introduktion och genomgång av kursen, sitter vi nu i en brinnande diskussion omkring utbildningens klubb MITTWOCH. På bilden ser vi Jenny, Cornelia, Magnus, Ädel och Kicki i samtal under en av dagens raster.

/Carl & Andreas

Dagens bild: Första Dagen På Sista Terminen

Klassen träffades kort och hade ett lugnt uppstartsmöte tillsammans med utbildningsledare Lasse Persson. Vi går en spännande termin till mötes och alla är väldigt peppade. Terminen börjar med lektioner i marknadsföring och projektledning, längre fram väntar sista LIAn och examensarbete.



Lasse drar fulla hus
Lasse drar fullt hus


På återseende

/Andreas & Carl

RSS 2.0