Sol, sol och uppföljningar

Hej igen!


Förutom att det bara nu är några dagar kvar på utbildningen, så kretsar det mesta (iallafall för mig) runt KY Galan 2008.  Anna har tidigare berättat lite grann, hon har ansvar för artist- och programinnehåll, jag har marknadsföring och PR och Dan är produktionsansvarig.


På fredag ska vi upp på möte i Stockholm för att stämma av hur långt vi kommit, se hur vi ligger till i förhållande till tidsschemat m.m. Så idag och imorron har jag en hel del att göra, ska bl.a. skriva lite uppföljningsbrev och andra inbjudningar. Tror att jag ska passa på att sitta ut och göra det nu när det är så fint väder.


Annars är det inte så mycket som händer just nu om man bortser från de, för det kommer ju pågå hela sommaren, fastän att vi då är på olika ställen runt om i Sverige.


På måndag har vi våran sista tenta, i musikjuridik. Ett jätteintressant ämne som jag kan tänka mig att man kommer ha väldigt bra nytta av. Det känns som om det kommer gå bra, det mesta är rätt logiskt och har man hängt med på föreläsningarna så brukar det inte vara några större problem.


Nä, nu ska jag ut och sätta mig i solen och göra lite nytta!


Ha de så bra!


Ett år tidigare..

Det verkar som om det äntligen börjar bli sommar, på riktigt. Det är ungefär två veckor kvar på mitt första år på utbildningen och jag skulle inte kunna vara mer nöjd. Jag ska berätta varför.


För ungefär ett år sen satt jag och väntade på svar från skolan, för att få veta om jag skulle få komma på intervjun (jag kan tänka mig att endel gör detsamma just nu). Jag fick ett meddelande som bekräftade det jag hoppades på, jag skulle ner till Nyköping!


Jag har nog aldrig vart så nervös i hela mitt liv som jag var den dagen, men när det var över och man hade gjort det så kändes det så himla bra!


Några veckor efteråt satt jag på jobbet hemma i Sundsvall och kollade telefonen där jag hade fått ett röstmeddelande, det visade sig vara från Gunilla Carlsson som berättade att jag hade kommit in. Jag blev så glad att jag skrek, min kollega satt i telefonen med en kund så jag sprang över till kontoret intill där det var fullt med kunder och mina kollegor frågade vad som hänt, -Jag kom in!! Människorna som var där måste ju trott att jag inte hade alla bestick i lådan, men det spelade ingen roll. Jag var så himla glad!


Nu sitter jag här i kollektivet Värmen som jag och tre klasskompisar till har, vi är tre tjejer och en kille. Det kan jag verkligen rekomendera, att bo ihop. Man kände ingen när man kom hit, man hjälps åt, man behöver aldrig ha tråkigt och man har fått tre fantastiska vänner!


Som sagt, nu är det ungefär två veckor kvar, vi har två tentor kvar varav en imorron i projektledning. Det känns som om det kommer gå bra, speciellt efter lektionen idag då vi hade genomgång inför vad som kommer på tentan.


Men jag tror att jag för säkerhetsskull ska läsa igenom anteckningarna igen.


Önska mig lycka till, så hörs vi senare!

/Viktoria Eriksson


Nyköping

Att bli arrangör har alltid varit det självklaraste av allt i mitt liv.
Därför var det också en självklarhet att jag skulle flytta till Nyköping för att utbilda mig till arrangör
Att flytta till en ny stad är en ganska stor omställning på många sätt.
Att flytta till Nyköping är en ganska trist omställning, speciellt när man har det bra och verkligen lever ett bra arrangörsliv i en helt annan stad där man har mängder av kontakter, vänner och kapitalistiskt men sant gott om stash.
Att flytta till en stad där man inte känner någon, där man inte vet något.. det var för mig en utmaning.
Men you know.. det är utmaningarna och det omöjliga som lockar.

Man måste ut och röra på sig, bege sig ut ensam för att också bli sedd som en individ, visa att oavsett omständigheterna kan man klara vad som helst.

Jag menar om man var kungen när man åkte, så är man en legend när man återvänder

CheeriO
/becko



Storstan

Japp, än en gång har jag, Vickan och Dan rest till huvudstaden för att planera och gå igenom arbetet inför KY Galan med våra coacher. Givande måste jag säga, det finns en hel del att göra. Mest roliga saker. Jag börjar till och med hitta lite i Stockholm, har utvidgat mitt område till tunnelbanestationen vid Odenplan. Ett program för själva KY Galan börjar ta form, utskick börjar skickas och klassen involveras mer och mer.

Imorrn ska vi göra något läskigt med bra, prata inför 80 högskolechefer om just detta event. Prata inför folk har aldrig varit min grej men jag lär mej mer och mer. Utbildningen lite grand tvingar mej att bli bevkäm med att prata inför folk, och det är ju skönt. Någon dag kanske jag kan göra det utan att hyperventilera och stamma. Ska skicka iväg de sista mejlen och sedan läsa igenom informationen som ska kommuniceras imorrn.

Pusshej!

Så var det min tur då.

Hallå. Anna heter jag och det är min tur att skriva här ett tag. Passar ju bra eftersom vi precis håller på att jobba med ett nytt projekt. Vi är tre stycken i klassen som, tillsammans med varsin assistent och varsin coach, ska genomföra en stor gala i Nyköping till hösten. KY Galan 2008. Ta ta! Nu efter LIAn, som jag i och för sig inte hade, är det riktigt skönt att rivstarta med ett stort projekt och mycket saker att göra. Imorrn har vi nytt möte i Stockholm med Lasse, Lisa och Tomas. Lasse är min coach, vill ni lära er något ska ni snacka mycket med honom. Idag hade vi vår sista lektion med karln, trist som fan. Att vi inte har fler lektioner alltså.

Jaja, anledningen till att jag inte hade någon LIA var för att jag lagt min i sommar på Kulturfestivalen. Så nu har jag varit ledig i sex veckor, ätit upp mej och jobbat med andra projekt.

Nej, jag kanske har mer att skriva imorrn. Om några minuter kommer de sista pojkarna så då sätter vi igång vårt lilla möte. Pusshej

MITTWOCH och Öppet Hus

Nu är hela klassen tillbaka från sina LIA-platser igen. Vi började veckan med att pressentera våra LIA-platser för varandra och berätta vad vi har gjort osv. Det var intressant att höra eftersom vi har varit på ganska många olika plattser. I tisdags arbetade vi flitigt hela dagen med förarbetet för gårdagens MITTWOCH och Öppet Hus. Det var mestadels  marknadsföring av MITTWOCH på olika sätt och sista fixet för Öppet Hus.

Igår hade vi alltså Öppet Hus på skolan, vilket jag inte kan berätta så mycket om eftersom jag jobbade med MITTWOCH hela dagen lång.
Sedan var det allstå dags att öppna dörrarna till Nyköpings Teater kl. 20.00 för 17:e gången med MITTWOCH på programmet. Kvällen till ära var det alltså 2-årsjubileum och på scenen stod trubbadurerna Sleepy Monday, komikern Sven Brundin, pop-prinsessan Edith Backlund och kvällens headline Lasse Lindh. Det var en härlig helkväll. Eftersom jag själv var bakom scenen större delen av kvällen kan jag inte säga så mycket om stämningen bland publiken men artisterna var i alla fall nöjda och glada, och det måste man väl ta som ett gott täcken...

Imorgon står det musikjuridik på schemat med temat Arrangörskap Event, föreläsare är Per Iwar Wiklund (Folkets Hus och Parker). Det ska bli riktigt intressant, som alltid när det gäller musikjuridik.

Tack för er uppmärksamhet, ha det fint!
/Sofia

RSS 2.0