Off to Sthlm

Här bloggas det minsann, men i anteckningsblocket istället för datorn, därav några dagars fördröjning. Detta gäller alltså vecka 50:


Måndagen var snabbt avklarad då vi som återstod att redovisa vår senaste LIA inför klasserna och Pers videokamera inte var så många. 08:orna var inte med denna gång, vilket kändes lite tråkigt.


Tisdagen ägnades åt självstudier, som det brukar kallas, medan onsdagen bjöd på Excelclinic med Gunilla Carlsson, the duchess of the Excel koncept. Lärorikt, även om vi bara hann med att skrapa lite på ytan. Förhoppningsvis blir det en ny clinic inom kort.

     Branschupdate på eftermiddan, klassen kändes engagerad och intresserad av ämnena som avhandlas och följdfrågor och diskussioner uppstod. Själv pratade jag om de nya förutsättningarna för trådlösa system (mikrofoner, in ear-medhörning etc) i och med omläggningen av frekvensutrymmena. Ett stort problem för många arrangörer och turnéproduktioner.


Torsdagen spenderades på studieresa till Stockholm. Emma hade gjort ett ypperligt arbete med att planera åt oss. Vi började med att besöka Baluba där vi blev mycket väl mottagna och fick en snabb inblick i TV-produktions- och eventbolagets verksamhet. Därefter fick vi rusa vidare till Södra teatern på Mosebacke för att sätta oss in i deras eventarbete med hjälp av eventchef Nadia. Avbrott för lunch och sedan Globen där VD Ninna tog emot oss i egen hög person och berättade bland annat att hon precis rott ett 10-årigt sponsoravtal med Ericsson i hamn vilket kommer att innebära ett namnbyte på arenan. Sedan fick vi en rundvandring på bygget med tekniske chefen. Den omfattade en snutt repetitioner inför Idolfinalen och en titt på de andra arenorna som hör till Globen samt de enorma ranger-utrymmena i bollens nedre avdelning. Dagen toppades med besök hos Sveriges Television, behöver jag säga att det var intressant det med?


Fredagen bjöd på ett enda studiebesök, då på Hansen conference & event som arrangerar konferensresor och event över hela världen. Att jobba med eventresor utei  världen verkar vara ninja-varianten av projektledning. Här kan ingen annan en de mest strukturerade och hyperintelligenta projektledarna arbeta. Det kräver ju en del att detaljplanera ett event för flera tusen personer som ska ske på ett stort antal platser runt jordklotet, såsom Volvo Ocean Race som är ett av deras uppdrag att planera.


Det var väldigt roligt att samtliga företag tog emot oss som en resurs att räkna med. Att märka att de tog oss studenter och vår utbildning på fullaste allvar, och inte som ett studiebesök vilket som helst. Inspirerad och med ett antal visitkort i filofaxen lämnade jag huvudstaden.


Här kan du själv kolla in vad de olika företagen/organisationerna sysslar med:

http://www.baluba.se/

http://www.sodrateatern.se/

http://www.globearenas.se/

http://www.svt.se/

http://www.hansen.se/



// Marie, KYMU07


Slutspurt!

Nu är det sista veckan och det firar vi med två lektioner i Entreprenörskap tillsammans med den inspirerande föreläsaren Anders Eriksson. Vi har bland annat pratat om vår lämplghet som entreprenörer och vart våra målsättningar är kontra vart vi står nu. Mycket intressant. Senare i veckan ska vi opponera på 08ornas Stilanalys-redovisningar. Vi gjorde samma redovisningar förra året och det var otroligt kul, så nu ska det bli roligt att se vad de har knåpat ihop.

Rätt bra att jag har fått denna sista bloggvecka, eftersom jag har fått en väldig rolig praktik nu parallellt med skolan. Det var bossen Lasse Sahlin som kom i under en lektion och berättade att Ronnie Lans hade ringt och ville ha en praktikant. Ronnie är projektledare för melodifestivalen! Vi var två intresserade som åkte dit för intervju dagen efter, och vi båda fick det. Vi ha varit på TV-huset och jobbat två dagar i veckan, när de andra i klassen haft egna studier. Det gäller att hålla humöret på topp och orka pendlandet, men det är lätt värt det. Resultatet av vår LIA får ni se senare i TV-rutan! Dessutom kommer vi med största sannorlikhet följa med ut på turnén är den startar. Så mitt tips, tacka inte nej till något som på lång eller kort sikt kan leda till en rolig och nyttig möjlighet!

Jag återkommer senare i veckan med rapport om hur 08orna klarade sej på redonvisningen, och vilken lärare som gjorde bort sej på julfesten.

//Anna Berglund KYM07

RSS 2.0